Dobrogea
Dobrogea este unul dintre cele mai splendide locuri lăsate de Dumnezeu pe pământ; aici poţi vedea minunata Deltă a Dunării - un paradis de păsări, peşti şi plante dar şi numeroase mărturii creştin,e întruchipate în numeroase biserici şi mănăstiri, ce atestă o spiritualitate ortodoxă timpurie.
Traseul Dobrogei e unul dintre cele mai frumoase, care permite de a vizita frumoasa Deltă a Dunării, un paradis de păsări, peşte şi plante. Pelerinajul începe cu vizitarea a trei superbe mănăstiri dobrogene: Cocoş, Saon, şi Celic-Dere. Situate în locuri pitoreşri şi retrase, zidite în stil architectural tipic dobrogean ele reprezintă un punct de atracţie datorită icoanelor făcătoare de minuni şi moaştelor martirilor de la Niculiţel.
Traseul include vizitarea oraşului Tulcea, anticului Aegyssus pomenit de Diodor din Sicilia ca subiect de luptă între regale dac Dromichaetes şi macedonianul Lisimach, şi desigur incursiunea în Delta Dunării. În sud, localitatea Techirghiol atrage anual mii de pelerini datorită Bisericiii de lemn, construită în secolul al XVIII-lea şi pictată în stil simplu ţărănesc şi desigur prin prezenţa a unui mare duhovnic, a părintelui Arsenie Papacioc.
De-a lungul văilor dobrogene, prin locuri pitoreşti presărate cu vestigii arheologice ajungem la Constanţa, vechea cetate a Tomisului. Scăldat de valurile furtunoase ale Mării Negre, orăşul care a dat mai mult de 60 de martiri creştini în primele secole ale erei noastre oferă călătorilor de azi mai multe obiective de vizitat: Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel, edificiul roman cu mosaic, termele romane, farul genovez, moscheea mare, cazino-ul, delfinariul, acvariumul etc.
Mărturie a dăinuirii populaţiei autohtone pe aceste meleaguri rămâne a fi monumentul “Tropaeum Traiani” de la Adamclisi. Ridicat între anii 106-109 la comanda împăratului Traian pentru a celebra victoria romanilor asupra dacilor, monumentul e considerat a fi cronica în piatră a identităţii poporului roman.
În dreptul localităţii Ioan Corvin drumul şerpuieşte spre o pădure de tei şi pierzându-se printre dealuri ajunge la Peşterea Sfântului Apostol Andrei, locul unde a sihăstrit fratele lui Simon (Petru). În apropierea peşterii se găsesc 9 izvoare tămăduitoare în apa cărora au fost botezaţi strămoşii noştri. Traseul lasă în urmă valea Dunării şi ajunge la Sfânta Mănăstire Dervent unul din locaşurile renumite ale Dobrogei. Istoria locului menţionează că aici au fost decapitaţi trei uceninci ai apostolului, iar pe locul execuţiei lor au crescut trei cruci făcătoare de minuni. O icoană făcătoare de minuni şi un izvor tămăduitor măresc atractivitatea locului.
La întoarcere se vizitează mănăstirea Vladimireşti unde fiecare creştin primeşte o frumoasă lecţie de dragoste faţă de aproape său.
Nu sunt produse în această categorie.