Mănăstirea Pasărea

Istoria ne spune că în anul 1813 starețul mănăstirii Cernica a fost rugat de 3 călugărițe să le ridice și lor un schit în pădurile din împrejurime. Plecând în căutarea locului erau urmați de o pasăre care cânta. Ajungând la un stejar bătrân pasărea s-a așezat pe ramurile lui și a început să cânte duios, iar starețul mănăstirii Cernica văzând la rădăcina copacului un mușuroi de furnici și-a înfipt toiagul în el și a spus:” aici să fie altarul bisericii , iar voi să vă înmulțiți ca furnicile”.

Denumirea mănăstirii de atunci a rămas Pasărea. În scurt timp este ridicată prima biserică de lemn ctitori fiind arhimandritul Timotei și Sf. Calinic de la Cernica. Ea a funcționat  mai mult de două decenii prăbușându-se  în urma unui cutremur.  S-a ridicat în loc o biserică de Sf. Calinic  în anul 1846, ea  fiind pictată de meșterii ce au zugrăvit Cernica.

La sfârșitul vieții aici s-a călugăritul mama sfântului  devenită schimonahia Filoteia. Mănăstirea a fost declarată monument istoric și posedă o valoroasă colecție de obiecte  bisericești.  Slujbele în sfânta mănăstire au loc după tipicul Sf. Sava. Cea mai de preț comoară a mănăstirii o reprezintă racla cu părți din Sfintele Moaște ale Sfântului Pantelimon, Sfântului Mucenic Mina și Sfântului Mercurie.Mănăstirea se implică în diferite activități sociale.


Nu sunt produse în această categorie.